Семинар за Лак и Стрела во природа

Posted on Categories Почетна

Во преубавата шума сместена во месноста Млака, во саботата се одржа традиционалниот ЈумиЈа семинар за гаѓање со Лак и Стрела.

Иако настанот е пред се организиран за учење на техники на користење јапонски Ханкју лак, учителот Игор Довезенски предава и бара од своите ученици да знаат да ги користат сите начини на гаѓање со разни видови азиски лакови кои во минатото се користеле од страна на различни народи.

За време на семинарот, Довезенски подучуваше техники на гаѓање со отомански, унгарски, како и јапонски самурајски и нинџа лак.

Вечерта после семинарот беше резервирана за предавање за историјата и традицијата на Јапонија, поткрепено со фотогафии кои учителот ги направил за време на своите патешествија низ Земјата на Изгрејсонцето.