ШурикенЏутсу во дворот на Хомбу

Posted on Categories Почетна

Во дворот на Хомбу Доџото на Буџинкан Македонија, во саботата, се одржа семинар за гаѓање со Хира Шурикени.

На семинарот учество земаа 16 членови на Буџинкан Македонија кои речиси шест саати гаѓаа со метални сечива во две мети, со цел да ја усовршат оваа древна нинџа вештина.

Постарите ученици на Доџото, имаа можност да испробат и техники на гаѓање со други типови Шурикени односно со орудија кои припаѓаат на школи кои не се вежбаат во Буџинкан.