ЈумиЈа (Лак и Стрела) семинар

Posted on Categories Почетна

На 16ти септември (сабота), во местото викано Вртача во близина на Хомбу Доџото на Буџинкан Македонија, се одржа еднодневен семинар за Лак и Стрела (ЈумиЈа).

Како и секоја година, покрај гаѓањето со јапонски Ханкју, учесниците имаа можност да пробат и техники со други типови азиски лакови, со цел подобро да ја разберат суштината на самата вештина.

Семинарите со лак и стрела секогаш предизвикуваат голем интерес кај членовите на Буџинкан Македонија, па така учесниците на крајот изјавија дека со нетрпение го очекуваат следниот ЈумиЈа семинар.