Рекорден број учесници на јубилејниот 15-ти Летен Нинџа Камп

Posted on Categories Почетна

Легендарниот Летен Нинџа Камп на Буџинкан Македонија во своето петснаесето издание успеа да го сруши рекордот и да привлече 25 учесници. Темата на овој легендарен настан за 2023-та година беше Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу и Кукишин рју Џоџутсу.

Како и секоја година, содржините на настанот беа пребогати, атмосферата неопислива, а спомените ќе тлеат до крајот на животот во срцата на учесниците.

Следната година ќе биде комплетно Тогакуре рју доживување, бидејќи темите се поврзани со оваа древна нинџа школа, а интересот е толку голем што многу потенцијални учесници уште сега се интересираат за почетокот на запишувањето на листата.