Хоџутсу во градината на Хомбу

Posted on Categories Почетна

Еден ден по семинарот со Лак и Стрела, се одржа семинарот за гаѓање со самурајска пушка – Хоџутсу.

За време на настанот, учителот Довезенски ги подучуваше своите ученици на техниките на гаѓање со Танегашима, при што како модел се користеше воздушна пушка.

Сите учесници на семинарот покажаа одлични резултати, што е јасен показател дека со редовен тренинг, техниката брзо се совладува и напредува.