Нихон но Канкаку

Posted on Categories Почетна

После секое патување во Земјата на Изгрејсонцето, по враќањето дома во Македонија, учителот Игор Довезенски го организира традиционалниот семинар Нихон но Канкаку (Чувствата од Јапонија), при што пренесува дел од знаењето насобрано преку тренинзите со јапонските учители.

Неделава што измина, помина токму во знакот на овој семинар, при што учесниците имаа можност да извежбат голем број разновидни техники научени за време на последното патување.

Покрај одличната амтсфера, видлива беше и желбата за жесток тренинг кај учениците на Буџинкан Македонија.

До крајот на летото, останува уште најважниот настан во текот на годината – Летниот Нинџа Камп.