Јуми Ја семинар

Posted on Categories Почетна

Како и секој семинар за лак и стрела (ЈумиЈа) досега, така и последниот што во неделата се одржа во шумата Млака во близина на Хомбу, предизвика огромен интерес кај учениците на Буџинкан Македонија.

Во прекрасна атмосфера зачинета со четири мети и пет лакови, членовите на Буџинкан Македонија имаа можност да гаѓаат користејќи неколку различни положби на телото односно техники.

На крајот на настанот, учесниците го искажаа своето задоволство од учеството и изјавија нетрпение до следната средба.