Кукишин рју Нагината

Posted on Categories Почетна

Оваа сабота во Хомбу-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“ беше одржан семинар за Нагината, оружје од класичната јапонска борбена традиција Кукишин рју.

Школата чиј оснивач е Јакушимару Курандо Таканао е позната по цврстиот начин на борба, а со оглед на големината на Нагинатата, видлив беше напорот кај учесниците на настанот во следењето на подучувањето од страна на учителот Довезенски.

За време на настанот, беа повторени сите положби на телото (камае), како и катите на школата.