Одржан семинар за Оно

Posted on Categories Почетна

Еднодневен семинар за Оно (Голема самурајска секира) се одржа во саботата во дворот на Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

Присутните имаа одлична можност да се запознаат односно да ги усовршат техниките на користење на ова класично самурајско орудие кое во традицијата на Буџинкан е задржано во школата Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу.

Учителот Игор Довезенски како и секогаш на висината на својата задача се потруди да им пренесе што повеќе детали на своите ученици кои секогаш гладни за поголемо знаење доаѓаат на тренинзи во стожерното Доџо во долината на Липац.