Уште две нови носителки на признанието „Генин“

Posted on Categories Почетна

Ќерките на учителот Игор Довезенски, за време на неделниот семинар за Шинден Фудо рју Иаиџутсу, се здобија со бронзени „Генин“ медали.

Така, Косара и Ксенија Довезенски се шестиот и седмиот член на Буџинкан Македонија, што се здобиле со ова високо признание.

Инаку, бронзените медали „Генин“ се доделуваат после десет години редовно и посветено вежбање во „Пат кон Сонцето“, како признание за залагањето и лојалноста кон доџото, соборците и учителот.