ШурикенЏутсу семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Вештината на гаѓање со метални сечива позната како ШурикенЏутсу, беше првиот Нинџутсу семинар што се одржа во новата 2023-та, во Хомбу Доџото на Буџинкан Македонија.

На семинарот присуствуваа дваесетина учесници кои во саботата ги увежбуваа техниките со шурикени, а гаѓањето се одвиваше на три различни мети.

Вечерта по семинарот, соборците од Буџинкан Македонија уживаа во заедничката дружба покрај топлиот камин во Хомбу, а не изостанаа ниту редовните друштвени игри.