Одржана дванаесеттата „Работилница за Самоодбрана за Жени“

Posted on Categories Почетна

Над дваесет учеснички беа дел од традиционалната „Работилница за Самоодбрана за Жени“, која викендов се одржа во Доџото на Буџинкан Македонија.

На настанот, се изучуваа разни техники за самоодбрана од насилници и тоа според различни сценарија кои најчесто се случуваат низ улиците во урбаните средини.

За време на семинарот, учителот Игор Довезенски инсистира на подеднаква застапеност како на физичките, така и на менталните техники за подготовка на жените при можни несакани дејствија, па затоа неговите помошници од доџото се во улога на разбојници, со цел учесничките да можат пореално да се соочат со стравот и со силата која доаѓа при нападот.

Да потсетиме дека Буџинкан Македонија е првото Доџо во Република Македонија што започна да предава специјализирани техники за самоодбрана за жени и тоа во 2008 година и уште оттогаш стана синоним за квалитетна обука на припадничките на поубавиот пол.

Сите заинтересирани за тренинзи во нашето доџо или за специјални курсеви за самоодбрана, можат да се јават на некои од нашите телефони или да пишат на нашата електронска адреса.