Летен Нинџа Kамп V

Posted on Categories Почетна

31072013073633lmamp1.jpgУште само четири дена не раздвојуваат од стартот на петтиот по ред Летен Нинџа Камп во организација на Школото за класични јапонски борбени вештини – Буџинкан Македонија.

Како и секоја година, кампот ќе се одржи во периодот од 4-ти до 12-ти август, во хомбу доџо-то на организацијата Пат кон Сонцето, а сместено во долината под планината Липац.

Додека некои наши членови го користат август како единствен месец за одмор од напорните тренинзи, други му дават приоритет на Летниот Нинџа Камп на Буџинкан Македонија. Така, тренинзите продолжуваат со уште посилно темпо, „засилени“ со неверојатно добра забава и дружење. 

Овој настан е отворен за сите, без разлика на припадноста, стилот или степенот во одредена боречка вештина. Ова е шанса одблизу да се запознаете со нашата работа и да се дружите со членовите на Буџинкан Македонија.

Остануваат уште неколку дена за пријавување.

Повеќе информации тука:

http://camp.bujinkan.mk/index.php?p=camp&lang=