Одржан есенскиот „Тогакуре рју Нинџа Викенд“

Posted on Categories Почетна

Со есенскиот „Тогакуре рју Нинџа Викенд“, Доџото за класични јапонски боречки вештини Буџинкан Македонија ја затвори сезоната на тренинзи во Хомбу за 2022 година. На семинарот учествуваа 14 членови на нашето Доџо, како и еден учесник од Турција, со што семинарот доби меѓународен карактер.

За време на настанот, учителот Игор Довезенски динамично го подигнуваше ритамот, менувајќи ги често техниките, како и оружјата со кои учесниците ги вежбаа разните одбрани и напади. Многубројните комбинации и варијанти, само ја зголемуваа возбудата, а тренингот се повеќе наликуваше на боено поле.

Како и секогаш, слободното време беше предвидено за дружба и друштвени игри, со цел што повеќе да се зближат членовите на најдинамичното европско Доџо.

Важен момент за време на семинарот, беше доделувањето на бронзен медал „Генин“ на семпаи Таки Гаковски, за неговата посветеност и служба во Буџинкан Македонија. Му честитаме и му посакуваме понатамошен напредок на Патот.