Учителот Довезенски како предавач на српскиот БуЈуКаи

Posted on Categories Почетна

На покана на Александар Дујин од нинџутсу клубот Буџинкан Нови Бечеј, чие доџо е полноправен член на Буџинкан Србија, викендов што измина водачот на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, одржа предавање на школата Гјокко рју Кошиџутсу на настанот насловен како БуЈуКаи Србија.

На семинарот учествуваа и предавачи од Хрватска, Австрија, како и неколкумина од земјата домаќин, а заедно со учителот Довезенски од Македонија отпатуваа и седуммина негови ученици кои со своето знаење и енергија предизвикаа огромен интерес кај останатите.

Презадоволни од начинот на предавање и интерпретирање на катите од страна на учителот Довезенски, домаќините веднаш го поканија да подучува и следната година, при што поканата со задоволство беше прифатена.

На крајот, упатуваме благодарност до организаторот кој се погрижи целиот престој да помине во најдобар ред и истовремено го истакна своето гостопримство кон членовите на Буџинкан Македонија.