Одржан третиот меѓународен „БуЈуКаи“ семинар

Posted on Categories Почетна

На 29-30 октомври, во Истанбул (Турција) се одржа третиот по ред меѓународен БуЈуКаи семинар. На настанот, учество земаа околу 40-тина практиканти од Македонија и од земјата домаќин.

Инаку, овој меѓународен семинар се одржува два пати годишно, а како предавачи се учителите Игор Довезенски (Буџинкан Македонија) и Ерџан Шарбат (Буџинкан Турција). Замислен како собор и споделување на искуството на инструкторите, како и меѓусебно дружење и запознавање на учесниците, семинарот секоја година привлекува се повеќе практичари на јапонските боречки вештини.

Следниот БуЈуКаи ќе се одржи во Македонија во мај (2023), а на истиот се очекува да се придружи уште ден реномиран учител од Буџинкан Доџо.