Одржан семинар за Јуми Ја (Лак и Стрела)

Posted on Categories Почетна

Еден ден по семинарот за Оно (самурајска воена секира), засилени со уште неколкумина учесници, членовите на Буџинкан Македонија уживаа во уште еден семинар, овој пат за Лак и Стрела (Јуми Ја).

За време на настанот, воините на Буџинан Македонија ги тестираа своите вештини во гаѓање, во три мети и со пет различни видови лакови.

Семинарот за Јуми Ја е еден од најстарите во Буџинкан Македонија и редовно се одржува уште од самото основање на Доџото, во 1995 година.

Се гледаме на следниот настан.