Семинар за Оно (Самурајска воена секира) во дворот на Хомбу

Posted on Categories Почетна

Во дворот на Организацијата „Пат кон Сонцето“, во саботата се одржа одличен семинар за Оно.

На настанот учествуваа десет членови на Буџинкан Македонија, од кои некои од нив, за прв пат се сретнаа со ова необично оружје од арсеналот на јапонските средновековни воини.

Вечерта, како и секогаш, помина во одлична атмосфера и дружба меѓу соборците, зачинета со заедничка Окономијаки вечера и друштвени игри.