Запознавање со Теншин Шоден Катори Шинто Рју

Posted on Categories Почетна

Водачот на Буџинкан Македонија, шидоши Игор 05052013091514erik.jpgДовезенски, беше во неколкудневна посета на Холандија, каде што за прв пат имаше можност да ја вежба најстарата документирана традиционална јапонска боречка вештина – Теншин Шоден Катори Шинто рју.

За време на посетата, Довезенски беше прифатен за ученик од страна на сенсеи Ерик Лоув, кој е личен ученик и претставник на шиханот Рисуке Отаке.
Освен со сенсеи Ерик, водачот на организацијата Пат кон Сонцето, вежбаше и со неговите постари ученици, при што беше запознаен со основите на оваа древна боречка школа.

Бидејќи до неодамна, Катори Шинто рју беше речиси целосно затворена за јавност, овој извештај нема да содржи детаљи за тренинзите, но сите заинтересирани можат лично или преку и-мејл да се обратат до инструкторот Довезенски доколку имаат некакви прашања.  

Податоци од Википедија за школата:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tenshin_Sh%C5%8Dden_Katori_Shint%C5%8D-ry%C5%AB