Семинар во природа: Иаиџутсу - вештина на извлекување на јапонскиот меч

Posted on Categories Почетна

„Велат дека Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу е една од 09022013052508gjh.jpgнајстарите школи за иаиџутсу. Извлекувањето на мечот е базирано на природните движења на телото со цел да се обезбеди динамичен и изненадувачки напад врз противникот“.

На 24 февруари (недела), шидоши Игор Довезенски ќе одржи семинар на тема: Иаиџутсу – вештина на извлекување на јапонскиот меч.

Семинарот е отворен исклучиво за членовите на организацијата Пат кон Сонцето односно за учениците на доџо-то Буџинкан Македонија.

Ден: 24.02.2013 (недела)

Место: Долња Река
(во случај на влага, семинарот ќе се одржи во Хомбу Доџо-то заради заштита на мечовите)

Опрема: бокуто (по можност со саја)

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

09.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел

17.00 враќање назад

Пријавување на и-мејл, на телефон, во доџо или на Форум.