Викендов во Скопје одржан Наге Ваза семинар

Posted on Categories Почетна

18022013044803Nagevza.jpgШидоши Игор Довезенски, вчера одржа семинар на тема Наге Ваза (Техники на фрлање на противникот).
Ги пренесуваме импресиите на шидоши хо Марко Опачиќ, објавени веднаш по настанот на клупскиот Форум:

-„Му благодарам на сенсеи што одржа еден одличен семинар и несебично го
подели своето знаење. Тој успеа да ги
задоволи сите вкусови на учесниците, кои очигледно уживаа во текот на
сите четири часа. Темпото не спадна, а желбата за вежбање беше огромна кај сите, од
шошинша, до семпаи.
Семинарот заврши безбедно, што е најбитно, а
падовите се усовршија уште повеќе. Имаше речиси се што може да се најде
во Наге Ваза : сутеми, отоши, каитен и сето тоа „скоцкано“ во неколку часа кои поминаа многу брзо.
Почетниците кои
присуствуваа имаа можност да видат како треба да се вежба на вистински
начин и да видат до каде се со нивното знаење. Сметам дека ова беше добра мотивација за
нив да продолжат и понатаму со напорна работа.“