Начини на преживување во природа III / Зимски нинџа тренинг

Posted on Categories Почетна

Традиционално, како и секоја година, ова е првиот клупски семинар во природа.
Познавањето на начините на зимско преживување се од исклучително значење, а нивното совладување е обврзно за секој вистински воин.

Покрај повторувањето на техниките од минатата година, на 27 јануари (2013) учесниците на семинарот ќе имаат можност да научат:

-засолништа и колиби04012013120345prez.jpg

-психологија на преживување

-палење оган

-пренесување оган

-изработка на оружје

-острење нож

-прва (медицинска) помош

-повик за спас

-чворови

-обезбедување вода и храна
-стапици

Потребна опрема: нож.

Предупредување:
температурите најверојатно ќе бидат во минус. Теренот е отворен и
ветровит. Присуство на диви животни во овој период од годината е
нормална појава. Најмалку седум часа без престан ќе бидете изложени на
екстремно ладно време.

Понесете со себе топла облека.

Ден: 27.01.2013 (недела)

Место: Млака

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

09.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел

17.00 враќање назад

Семинарот е отворен за сите. Прашања и пријавување на и-мејл, на телефон, во доџо или на Форум.