Полагање за ученички степени

Posted on Categories Почетна

На еден ден пред почетокот на новата година, дечињата и почетниците на Буџинкан Македонија имаа можност да го проверат своето знаење и да земат учество на годишното полагање за повисоки ученички степени.

Од детската група „Нинџа Клинци“, со повисоко звање се стекнаа: Јана Ч., Антони П. и Михаил В. (10 кју), потоа Марио Н. и Петар К. (9 кју), Марко П. и Дарјан Б. (8 кју), како и Демиан Б. (7 кју).

Од почетничката возрасна група за десети кју положи Тодор Р., за девети Сара Г. и Јована Н., за осми кју Марина Ј., за седми Љубомир П., додека за шести кју положија Тања Р. и Марко П.

На сите ученици кои се стекнаа со повисоко звање им честитаме и им посакуваме уште посилно и похрабро да зачекорат по Патот.