Кукишин рју Дакентаиџутсу

Posted on Categories Почетна

Во скопското доџо на Организацијата „Пат кон Сонцето“, во неделата се одржа семинар посветен на вештината Кукишин рју Дакентаиџутсу.

На настанот учествуваа неколку семпаи, како и еден кохаи од Буџинкан Македонија, кои цели четири саати неуморно ги вежбаа техниките на најтешката школа наследена од соке Масааки Хатсуми.

Пеколната атмосфера беше одлична мотивација за Воините на доџото да продолжат и понатаму да ги совладуваат вештините на Буџинкан Доџо. 

Се гледаме на следниот семинар. Останете мотивирани, силни и храбри во овие тешки времиња!