Буџутсу - талкање меѓу митот и реалноста II

Posted on Categories Почетна

Уште еден семинар со наслов „Буџутсу – талкање меѓу митот и реалноста“ се одржа во неделата во дворот на Хомбу Доџо-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

Најпрвин преку Рандори (слободна борба), а потоа и преку предавање техники и куден, учителот Игор Довезенски ги соочи своите ученици со вистината околу реалната борба со оружје.

На крајот, учесниците повторно ја искажаа желбата овој настан да продолжи како традиционален и да се одржува барем еднаш во годината.