Семинар за Танбо (кратка палка) во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Семинар за борба со кратка палка (ТанбоЏутсу) се одржа во саботата во дворот на Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

На настанот учествуваа неколку ученици на Буџинкан Македонија, кои за прв пат се сретнаа со ова едноставно, но сепак корисно орудие.

На крајот на семинарот, учесниците изразија желба да го продолжат своето знаење во оваа вештина преку организирање на уште еден настан во текот на втората половина на годината.