ИаиЏутсу семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Семинар за брзо извлекување и симултано сечење со меч, се одржа минатата недела во дворот на Хомбу-то на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

Како и секогаш, оваа тема со радост беше прифатена од членовите на Буџинкан Македонија, а особено од редовните и од постарите практичари во доџото.

По семинарот, учителот Игор Довезенски го поздрави напредокот на своите ученици и изрази желба тие и понатаму да ги полираат своите вештини кои ги стекнале со макотрпна работа во Буџинкан Македонија.