Преживување во природа® VI

Posted on Categories Почетна

12072012033525dhfgf.jpgMaкедонија е позната по
пеколните летни температури предизвикани од таканаречените „африкански
бранови“. Најтопло е во последните денови од јули, кога температурата се
искачува и над 45 целзиусови, а индексот на сончевото зрачење е на максималното
ниво.
Ова е идеално време за воините на Буџинкан Македонија да ја испробат својата физичка и ментална издржливост.

Ова го правиме секоја година, а привилегија да бидат дел од овој настан имаат
само мал дел членови од нашето доџо.

За храбрите, за одважните…Два пеколни дена, далеку од цивилизација, без храна и само литар ипол вода, без
дополнителна облека и хигиенски средства. Два дена вежбање, медитација и голо преживување.

Место: С’мкнено (26 км. до најблискиот град и болница / пустински услови)

Време: 28 и 29 јули, 2012 година

Поаѓање: сабота во 07.00

Враќање: само Господ знае

Прочитај убаво!!!

Пред семинарот, секој учесник во сопствена организација треба да си направи соодветни
лекарски прегледи и да добие усмена или писмена потврда од лекар дека е психофизички
здрав и целосно подготвен за дводневен екстремен напор (под врелото летно сонце), без храна и вода, а проследен
со тежок тренинг и тричасовен сон.
Секој учесник доброволно се пријавува на семинарот и сноси сопствена одговорност
за евентуалните последици настанати по неговото здравје или живот!

Настанот е отворен за сите и на него можат да учествуваат сите граѓани на Р. Македонија
со наполнети 18 години.

Дозволена опрема: вреќа за спиење, шаторско крило, војничка униформа (панталони
и кошула), една маица, капа, еден пар гаќи (широки), еден пар чорапи, јаже, нож
и шише од литро ипол (празно).

Важно: забрането носење храна, вода и останати работи кои не се наведени погоре.
Пред поаѓање, ќе има задолжителна проверка. 

Најважно: семинарот е предвиден само за цврсти момци и девојки. Условите за тренинг
ќе бидат исклучително тешки, а дисциплината ќе биде железна. Тие кои не се чуствуваат
психофизички спремни за да „влезат во пеколот“ и кои не се подготвени да го убијат
сопственото его, ги молиме да не се пријавуваат на семинарот. Дозволена количина
на вода за пиење за двата дена: 1.5 литри. Имајте во предвид дека температурата
на воздухот може да се искачи над 45 целзиусови. Забрането седнување на задник за
време на семинарот (во текот на двата дена) и потпирање на сите четири екстремитети
истовремено. Само три часа спиење, останатото време тренинг.

Забрането жалење, изговори и плачење за време на семинарот.

п.с.
Преживувањето во природа воопшто не изгледа забавно како сериите на
сателитските канали. Нема камери, нема екипа која што стои позади Вас, нема
лекари и нема хеликоптери и удобни хотели после снимањето. Реалноста на
преживувањето е сосема различна од фенси сериите на ТВ.