Чигирики семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Под големиот орев во дворот на Хомбу Доџото на „Пат кон Сонцето“, во саботата се одржа семинар за Чигирики.

За тие кои не знаат, ова средновековно јапонско оружје се состои од стап со ланец на чиј крај им закачено метален тег.

Семинарите со Чигирики се секогаш забавни и интересни и иако не се многу напорни, знаат да предизвикаат болка во одредени делови на телото поради самата ефикасност на орудието.