Одржан семинар во Градско

Posted on Categories Почетна

28052012025843gradsko89897.jpgШидоши хо Марјан Прошев и шидоши хо Марко Опачиќ, во неделата одржаа семинар во секцијата на Буџинкан Македонија во Градско.
Ова е последен од серијата семинари што помладите инструктори ги одржаа во оваа општина, а по повод претстојното полагање кое што ќе се одржи кон крајот на јуни.

Ова ќе биде прво полагање што ќе се одржи за секцијата во Градско, а истовремено и прво полагање кое ќе се одржи под водство на Прошев и Опачиќ. По полагањето, водачот на Буџинкан Македонија, шидоши Игор Довезенски, официјално ќе ги назначи помладите инструктори за одговорни за работата на Буџинкан Македонија – Градско (шибу доџо).

Инаку засега, шидоши хо Прошев и шидоши хо Опачиќ се задоволни од работата на оваа секција и се надеваат дека напредувањето и понатаму ќе следи, а тоа може да се постигне само со напорен и беспоштеден тренинг.

п.с. На фотографијата е еден од помладите членови на Буџинкан Македонија – Градско Шибу Доџо, кандидат за полагање за 10 кју.