Кенџутсу под ѕвездите на Липац

Posted on Categories Почетна

Школото за класични јапонски борбени вештини Пат 16052012045746Ken_Lipac9u9h.jpgкон Сонцето, освен
школите на Буџинкан, негува и други корју вештини, меѓу кои и Оно ха
Итто рју Кенџутсу (Такеда ден). Членови сме на организацијата Даито Рју Аикибудо
Даито Каи, предводена од сенсеи Антонино Черта, единствениот нејапонски
шихан за Даито рју Аикиџуџутсу. Поради тоа, во негова чест, секоја година го одржуваме традиционалниот семинар под наслов: „Кенџутсу под ѕвездите на Липац.“

Инаку, школата Оно ха Итто рју била задолжително изучувана од страна на
членовите на моќниот самурајски клан Такеда. Легендарниот воин Сокаку Такеда, познат
како последниот самурај, добил менкјо каиден (лиценца за стекнато
знаење) токму за оваа кенџутсу рју ха.

Тоа што со месеци со нетрпение го чекавме. Дводневен тренинг во природа, на врвот на легендарната планина Липац.
Во текот на денот, ќе се одржуваат по три тренинзи, а вечерта ќе биде
резервирана за дружење околу огнот, проследено со вкусно гравче и по некое
пивце.

Ден: 09/10 јуни, 2012 година (поаѓање од Скопје во 07.00)

Место: под ѕвездите на планината Липац

Опрема: шатор (кој има), вреќа за спиење, кеико ги, кјахани или високи чорапи (против крлежи) бокуто (може и резервен), храна и
вода.

За дополнителни информации јавете се на нашиот телефон.

Семинарот е отворен за сите, без разлика на стилот и
вештината.

Ако Ви е потребна опрема, слободно јавете се.

Настанот ќе се одржи без разлика на временските услови.