Одржан Тоами (Нинџа мрежа) семинарот

Posted on Categories Почетна

Дванаесет Воини на Буџинкан Македонија во неделата ги вежбаа тајните на борба со Тоами. Семинарот се одржа во дворот на Хомбу Доџото на „Пат кон Сонцето“

При фантастични временски услови, нашите членови имаа можност да ги повторат техниките со ова необично нинџа орудие, додека тие кои за прв пат земаа учество на овој настан, со задоволство се запознаа со „мрежата“.

На крајот, сите учесници едногласно искажаа поддршка за секој следен Тоами семинар, бидејќи според нив – техниките се крајно забавни и корисни.