Уште еден „Генин“ во Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

На последниот час пред почетокот на корона пандемијата во март, 2020-тата година, семпаи Владимир Антовски го доби признанието „Генин“, при што не успеавме ниту да напишеме извештај за неговото достигнување, бидејќи бевме затечени со новата ситуација приморани да ги затвориме вратите на нашето Доџо.

Меѓутоа, овој пат сме сосема присебни и со големо задоволство сакаме да Ве информираме дека семпаи Благица Божиновска е четвртиот член на Буџинкан Македонија, што се здобил со признанието „Генин“.

Инаку, како посетување, бронзените медали „Генин“ се доделуваат после десет години редовно и посветено вежбање во „Пат кон Сонцето“, како признание за залагањето и лојалноста кон доџото, соборците и учителот.

На новиот „Генин“ му посакуваме уште долги години членување во „Пат кон Сонцето“, храбро чекорење по Патот, се до добивањето на златниот „Џонин“ медал.