Силата на Јари XII - семинар за борба со копје

Posted on Categories Почетна

Дванаесетиот семинар за борба со копје, познат под името „Силата на Јари“ се одржа во неделата во дворот на Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

Како и секоја година, настанот беше привлечен за десетина членови на Буџинкан Македонија, кои цела година со нетрпение очекуваат да научат некоја нова тајна за борба со самурајско копје.

По завршувањето на семинарот, сите учесници го искажаа своето задоволство од учеството и уште веднаш го најавија присуството за следната година.