Меѓународен семинар со Марио Де Мол

Posted on Categories Почетна

04122011133536flaer2.jpgНа 21/22 април, 2012 година, Буџинкан Македонија организира меѓународен семинар со Марио Де Мол од Белгија – 6 дан (највисоко звање досега во организацијата Џиненкан).

Тема на семинарот ќе биде Џинен рју Тантоџусту.

Ова е одлична можност за сите, без разлика на рангот или на стилот, да се запознаат со начинот на борба со нож развиен врз искуството на сенсеи Унсуи (Фумио) Манака во Гјокко рју и Кото рју.
Инаку, сенсеи Манака еден од најстарите ученици на соке Масааки Хатсуми и речиси 40 години учел и го надоградувал своето знаење под водство на поглаварот на Буџинкан Доџо.

Сите заинтересирани можат да добијат повеќе информации преку нашата електронска адреса, или, пак, да се јават на нашиот телефонски број.

Распоред на тренинзи за време на семинарот:

Сабота

11.00-13.00 тренинг
13.00-15.00 ручек
15.00-17.00 тренинг

Недела

11.00-13.00 тренинг
13.00-15.00 ручек
15.00-17.00 тренинг

Во понеделник бесплатен тренинг за сите учесници, на тема: Иаи но Маки.