Семинар за Шурикени во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Минатата сабота, во Хомбу Доџото на „Пат кон Сонцето“ се одржа семинар за фрлање Шурикени. Како и секојпат, овој настан ги привлече вљубениците на ова средновековно јапонско проектилно оружје, кои со големо задоволство ги совладуваа техниките предадени од страна на инструкторот Довезенски.

Слободното време беше искористено за разни друштвени игри, како и за мини фудбалски мундијал меѓу учесниците на семинарот.

Вечерта до доцна во ноќта се седеше и разговараше покрај каминот во Хомбу-то.