Семинар за Шинкен гата Тора но Маки

Posted on Categories Почетна

27022012025035Shinken-gata-Tora-no-Maki.„Шинкен гата Тора но Маки има доста сличности со Кукишинден Рју.
Таа форма на борење била создадена во доцниот Едо период од страна на Ичијанаги Казума.

Toj бил ученик на Кано Јошихиро, кој, пак,
бил мајстор за школата Кукишин рју.

За основа на Шинкен гата Тора но Маки се земени техниките од Кукишин рју
(Дакен)Таиџутсу како и сознанијата кои Ичијанаги ги имал од Шинден Фудо рју Таиџутсу (школа која што,
исто така, ја изучувал во одреден период од животот).

Борбениот систем се состои од Кихон и пет нивоа наречени Шодан, Нидан, Сандан,
Јондан и Годан. Техниките на укеми, за разлика од другите вештини,
се состојат од начини на примање на ударот на противникот.“

На 18 март, шидоши Игор Довезенски ќе одржи семинар на тема: „Шинкен гата Тора но Маки“.

На семинарот можат да учествуваат сите ученици на
доџо-то Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето.

Тема: Шинкен гата Тора но Маки

Ден: 18.03.2012 (недела)

Место: Долња Река

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

09.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел

17.00 враќање назад

Поради специфичноста на семинарот, доколку временските услови се несоодветни за вежбање во природа, тогаш настанот ќе се одржи во нашето доџо.

Пријавување и информации во доџо или на и-мејл.