Одржан семинарот „Борба со Нож и Пиштол“

Posted on Categories Почетна

Во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“, викендов што измина се одржа семинар на тема „Борба со нож и пиштол“.
На настанот учествуваа единаесет членови на Буџинкан Македонија кои во текот на двата дена изучуваа начини на справување со напаѓач кој атакува низ различни сценарија.

За време на семинарот, учителот Игор Довезенски постојано ги потенцираше најважните аспекти на борбата, а особено внимание посвети на психолошката и филозофската подготвеност кои еднакво се важни во ситуација кога сме нападнати и животот ни е во опасност.

По завршувањето на настанот, учесниците го изразија задоволството и се заблагодарија на учителот за деталноста околу предавањето на техниките.