Успешно завршен семинарот „Нинџа Хачимон“

Posted on Categories Почетна

Во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“, викендов што измина се одржа семинар на тема Нинџа Хачимон односно Осумте порти на Нинџата.

За време на настанот, учесниците имаа ретка можност да ги изучуваат тајните на борба со едно класично средновековно јапонско оружје против друго оружје.

На семинарот учество зема и еден член на Буџинкан Доџо Лимбург од Германија, со што настанот доби меѓународен карактер. Учесникот од странство беше презадоволен од наученото и воодушевен од квалитетот и знаењето на своите македонски соборци, па така по завршувањето на семинарот тој најави свое следно учество на некој од нашите идни настани.