Одржан Танто Џутсу / Муто Дори семинар

Posted on Categories Почетна

Во скопското доџо на Буџинкан Македонија во саботата се одржа семинар за борба со нож (Танто Џутсу), како и голорака одбрана од истото оружје (Муто Дори).

Како и секогаш кога станува збор за техники со танто, семинарот беше возбудлив и динамичен, а учесниците имаа можност да научат нови техники, но и да ги повторат веќе научените.

Следниот семинар на Буџинкан Македонија веќе е закажан за во недела, на тема Кусари Фундо (борба со ланец отежнат со тегчиња).