Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу семинар во природа

Posted on Categories Почетна

04042011140749SFR87.jpgШколата Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу е позната по своите природни движења. Едно од правилата на оваа рју-ха вели дека е потребно да изградиме доџо во природата и таму да вежбаме ускладени со опкружувањето и универзумот.

На 10 април (2011), инструкторот Игор
Довезенски ќе одржи семинар на тема: „Шинден Фудо рју – следниот чекор“.

На овој настан предвидено е да се вежбаат неколку кати, најпрвин според деншо-то во нивната традиционална и оригинална форма, а потоа истите да се вежбаат преку хенки кои ќе ги подигнат катите на повисоко ниво преку додавање разни елементи во нив.

На семинарот можат да учествуваат сите ученици на
доџо-то Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето.

Потребна опрема за вежбање: ги, оби и таби (за тие што имаат)

Ден: 10.04.2011 (недела)

Место: Корнишор

Програма:
08.00 часот – поаѓање од Скопје
09.00 часот – пристигнување
10.00 -16.00 часот –
теоретски и практичен дел
17.00 враќање назад

За повеќе информации, слободно контактирајте не преку нашиот и-мејл.