Работилница за самоодбрана за жени

Posted on Categories Почетна

21032011085920Rabotilnica7867.jpgТрадиционално, на секои две години, Школото за класични јапонски борбени вештини Буџинкан Македонија ја организира својата надалеку позната:
Работилница за самоодбрана за жени.

Темата на овогодинешниот семинар  носи наслов:
Скриените оружја во женската чантичка.

Во работилницата посветена за самоодбрана на
женскиот пол ќе добиете практичен одговор на
следните прашања:

Што ако…?
-ме навредува?
-ме удри?
-ме клоцне?
-ме зграпчи?
-ме собори на земја?

Работилницата
е предвидена и прилагодена за припадничките на понежниот пол кои немаат
никакво искуство во боречките вештини, но секако, добредојдени се сите без разлика на нивото на знаење.

Потребна опрема:
тренерки, чанта, дезодоранс, чешел, прстен, шнола, клучеви за кола или за врата, чадор, пенкало.
Можете да вежбате боси или по чорапи (на душеци). Опремата по можност да биде постара, износена или надвор од употреба. Доколку немате нешто од наведеното, слободно пишете и ние ќе Ви обезбедиме.

Датум на одржување:

03 април, 2011 година

Време: од 11.00 до 15.00 часот

Место: Тафталиџе.

Дополнителни информации: 077 976 906 или на е-маил: daito_macedonia@yahoo.com

Интервју со инструкторот Игор Довезенски за „Дневник“ на оваа тема:

http://www.bujinkan.org.mk/index.php?page=magazine#1192c497ffb4389c4ded8a10fca07e05