Семинар во природа: Фукија

Posted on Categories Почетна

На 20 март, инструкторот Игор
Довезенски ќе одржи семинар во природа на тема: Фукија.

Станува збор за необично оружје кое било користено 21022011081151fukija574.jpgод страна на легендарните јапонски шиноби воини и кое задолжително било проучувано како дел од школата Тогакуре рју Нинџутсу.

Фукија е цевка за издувување на стрелки, а на семинарот ќе се изучуваат сите аспекти на оружјето, од развитокот, па до начинот на употреба.

На семинарот можат да учествуваат сите ученици со обоен појас на Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето.

Потребна опрема за вежбање: фукија и стрелки.

Тема: Фукија

Ден: 20.03.2011 (недела)

Место: Лока

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

10.00 -16.00 часот –
теоретски и практичен дел

17.00 враќање назад

Семинарот ќе се одржи без разлика на временските услови.