Зимски нинџа тренинг „Начини на преживување во природа“

Posted on Categories Почетна

07012011010746zima2.jpgИнструкторот на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, ќе го одржи првиот од семинарите предвидени за во природа за 2011 година.
Како што самиот наслов кажува, на семинарот ќе се изучуваат начините на преживување во зимски услови односно на ниска температура и сурово опкружување. Самиот датум кога ќе се одржи настанот (16 јануари) е одбран со цел да се испробаат техниките и во практична смисла на зборот.

На семинарот ќе се изучуваат следниве вештини:
– преминување надојдени реки со јаже и без јаже

– обезбедување храна и вода

– изградба на засолниште и логор

– борба во зимски услови

– користење на природата како оружје за борба итн.

На семинарот можат да учествуваат сите психофизички здрави ученици на Буџинкан Македонија (секако на сопствен ризик).

Потребна опрема за на терен:

– војнички панталони (под нив ѕиври), маици, војничка кошула и џемпер, јакна, капа, шал, чизми, три пара гаќи и оружје за тренинг.

Предупредување: температурите најверојатно ќе бидат во минус. Теренот е отворен и ветровит. Присуство на диви животни во овој период од годината е нормална појава. Најмалку седум часа без престан ќе се вежба на екстремно ладно време. Преминување голи во замрзната река задолжително.

Ден: 16.01.2011 (недела)

Место: См’кнено

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

09.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел

17.00 враќање назад

Со среќа!