Уште еден ШурикенЏутсу семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Две недели по последниот Тогакуре рју, во саботата се одржа уште еден семинар посветен на вештината на гаѓање со Шурикени.

Овој пат, учесниците имаа можност да вежбаат техники од друга Нинџутсу школа, а гаѓањето се изведуваше со Сенбан и со Ига Хира Шурикени.

Прекрасно исполнетиот ден, заврши со дозвола и слободно време наменето за гаѓање од различни типови Шурикени кои се наоѓаат на ѕидот на Хомбу Доџо-то, како најава за следниот Шурикен семинар.