2018 Хуманитарен Кеико Осаме 稽古納め

Posted on Categories Почетна

Кеико Осаме 稽古納め или последниот тренинг (семинар) во годината ќе има хуманитарен карактер.
Имено, сите собрани средства на име семинарска такса, а наменети за одржување на доџото, ќе бидат искористени како помош за лекување на Неделка Чукчуковска.

Оваа млада девојка цели 14 години сосема сама се бори со тешката болест со која живее од својата втора година, а нејзината воља да успее е за секаква почит.

Истовремено ги повикувам сите пријатели на Буџинкан Македонија и сите добри луѓе да донираат преку телефонските броеви на Телеком и на Вип (ќе ги видите подолу).

Темата на семинарот е ТАНТО ДОРИ (Одбрана од напад со нож), а сите учесници треба да донираат по 300 денари преку своите мобилни телефони (143-454 ТЕЛЕКОМ или 143-464 ВИП/ОНЕ) (еден повик 100 денари) или пак, да донесат уплатница со уплатени 300 денари на трансакциската денарска с-ка 210-5016724851.07 или девизна с-ка NEDELKA CUKCUKOVSKA, NLB BANKA AD SKOPJE, IBAN:МК07210501672485107 SWIFT:TUTNMK22

Се гледаме на 30.12.2018 (недела) на татамите!