Одржан семинарот за Јапонска Масажа „Анма“

Posted on Categories Почетна

Викендов што измина, инструкторот Игор Довезенски го искористи за да пренесе дел од своето искуство поврзано со техниките на јапонската масажа – Анма.

Учесниците имаа можност да ги научат движењета потребни за релаксација и рехабилитација на грбот, а потоа да ги повторат и веќе научените техники за масажа на главата и на лицето.

За два месеци отсега, предвиден е следниот Анма семинар, на кој заинтересираните членови на доџото ќе можат да ги повторат сите досега научени манипулации врз телото на пациентите.