Нинпо Таиџутсу семинар во чест на роденденот на соке Масааки Хатсуми

Posted on Categories Почетна

Во чест на 87-иот роденден на водачот на Буџинкан Доџо – соке Масааки Хатсуми, вчера во скопското доџо на Организацијата „Пат кон Сонцето“ се одржа семинар на тема „Нинпо Таиџутсу“.

Учителот Игор Довезенски за време на целиот настан ја зголемуваше борбената готовност на своите ученици, наметнувајќи им динамична атмосфера при што техниките се менуваа брзо, а катите беа кратки и брзи.

Сите учесници беа крајно задоволни од наученото, па на крајот воопшто не бираа зборови да ја искажат својата благодарност.