Одржан „Детскиот Нинџа Маратон IV“

Posted on Categories Почетна

Речиси триесет дечиња учествуваа на четвртиот по ред „Детски Нинџа Маратон“ што редовно се одржува во текот на зимските месеци во скопското доџо на Буџинкан Македонија.

Инструкторите Таки Гаковски и Сања Симонова беспрекорно се погрижија целиот настан да помине во најдобар ред, а истовремено децата постојано да бидат насмеани и среќни за време на семинарот.
Покрај редовниот нинџутсу тренинг, најмладите членови на доџото уживаа и во нинџа квизот, потоа во здравата овошна ужина, како и во проекцијата на детскиот филм за боречки вештини со најомилениот Џеки Чен.

За две недели се гледаме повторно.