Принова во Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

28052010171334Maloto.jpgШколото за класични јапонски боречки вештини Буџинкан Македонија има принова.
Семпаи Нела Довезенска вчера роди здраво машко дете. Како и со претходните две, таа во текот на целата бременост редовно ги посетуваше тренинзите во нашето доџо и помагаше во подучувањето на учениците-почетници (од доџо-на пораѓање).
Инаку, ова е трето дете на сенсеи Игор Довезенски и семпаи Нела.
Голема благодарност на сите Вас кои ни испратија срдечни честитки по повод раѓањето на нашиот син.
Посакуваме од се срце да Ви се врати со добро.